A1

Ghostbusters: Frozen Empire Gişede Başarılı Bir Açılış Gerçekleştirdi

Ghostbusters: Frozen Empire Gişede Başarılı Bir Açılış Gerçekleştirdi


 Ghostbusters serisi, üç yıllık bir aradan sonra büyük ekrana geri döndü ve yeni franchise bölümü Ghostbusters: Frozen Empire, gişede 45.2 milyon dolarlık bir açılış haftası gerçekleştirerek Amerika'daki gişe listesinde zirveye yerleşti.

Bu rakam, Frozen Empire'ın hafta sonu gişe listesinde ilk sıraya yerleşmesini sağladı ve franchise'ın beşinci bölümünün 2021 yapımı Afterlife'ın açılış haftasını geçmesini sağladı. Afterlife, Amerika'daki gişede 44 milyon dolarlık bir açılış yapmıştı.

Dünya çapında Frozen Empire şu anda sadece birkaç gün sonra 61 milyon dolarda duruyor, bu da yakında Afterlife'ın 200 milyon dolarını yakalama şansının olduğu anlamına geliyor.

Frozen Empire'ın yapım bütçesi 100 milyon dolar, Afterlife'ın yapım maliyetinden biraz daha yüksek (75 milyon dolar). Bu nedenle, Frozen Empire için bile 200 milyon dolarlık bir toplam gelirin daha fazla devam filminin hızla çekilmesi için yeterli olup olmayacağı merak edilmektedir.

Son üç Ghostbusters filmi Amerika Birleşik Devletleri'nde neredeyse tamamen aynı açılış haftasına sahipti. 2016 filmi 46 milyon dolarlık bir açılış yaparken, Afterlife 44 milyon dolarlık bir açılış yapmış ve Frozen Empire 45 milyon dolarlık bir açılış yapmıştı.

Filmin Konusu:

Ghostbusters: Frozen Empire'da, Spengler ailesi, her şeyin başladığı yer olan efsanevi New York Şehri itfaiye binasına geri dönüyor ve orijinal Ghostbusters'larla birlikte hayaletleri avlamayı bir üst seviyeye taşımak için gizli bir araştırma laboratuvarı geliştirmişlerdir.

Ancak eski bir artefaktın keşfi kötü bir güç saldırısını serbest bıraktığında, yeni ve eski Ghostbusters'lar evlerini korumak ve dünyayı ikinci bir Buz Devri'nden kurtarmak için güçlerini birleştirmek zorunda kalırlar.

Eleştiriler:

Bloody Disgusting için yazdığı eleştirisinde Meagan, "Frozen Empire tanıdık sahneler, referanslar ve bol miktarda gizli mesaj sunuyor, ancak nostalji deposunun artık boş olduğunu belirtiyor."

Sonuç:

Ghostbusters: Frozen Empire, gişede Afterlife'ı geçerek başarılı bir açılış gerçekleştirdi. Filmin dünya çapında 200 milyon doları aşması ve devam filmleri için yeşil ışık yakması bekleniyor.

Fragman:Kaynaklar:

  • Bloody Disgusting: URL Bloody Disgusting
  • Box Office Mojo: URL Box Office Mojo

Top Post Ad

Below Post Ad

A2